Megfelelés lazító

Integrált pszichodráma csoport

2017DEC6    120ÓRA

Rájöttél-e arra, hogy csalódásaid nagy része helytelen várakozás volt, s eredményeid, örömeid legtöbbször szerény alázatodból születtek?

~ Szepes Mária

Az önismeret és az önmeghaladás – konstrukciójánál fogva – rólad szól. A témák, melyekkel várunk, talán még képlékenyek, de már megjelent benned a tettvágy.

A perfekcionizmus, a kényszerű alkalmazkodás a normákhoz, a merev jellempáncél vagy az értékelési kényszer olyan megingathatatlannak tűnő bástyák, melyek látszólagos biztonságot, képzelt nyugalmat, konfliktusmentes kapcsolatokat biztosítanak számodra. Ám a valóságos probléma megmarad: látszatmegoldások, elkendőzés, passzivitás kíséri a mindennapokat.

Mi most azt tűztük ki célul, hogy veled együtt nézzünk mögé azoknak a helyzeteknek, melyekben ismétlődően és védekezésképtelen módon foszlanak szét az önérvényesítő törekvéseid. A zárt csoport védett közegében új magatartási módokkal kísérletezhetsz a kapcsolati torzítások helyreigazítására vagy a kényszer-szerepekből való kitörésre; visszanyerheted az önmagadra találás és az önrendelkezés szabadságát.

Süttő Márta pszichodráma vezető, tanár, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember
Bánsághi Anna pszichodráma asszisztens, egyetemi tanársegéd, programtervező matematikus
Hatszemközti találkozót szervezünk minden jelentkezővel, hogy személyesen is megismerjük egymást a csoportba lépés előtt. A beszélgetések hossza max. 30 perc.
Találkozunk kéthetente szerdánként 16:30 és 20:30 között az alábbi dátumokon:

2017. december 6., 20.
2018. január 17., 31., február 14., 28., március 14., 28., április 11., 25., május 9., 23., június 6., 20., és még továbbiak
MagNet Közösségi Ház  
8.000 Ft/alkalom. Egy alkalom 5×45 perc foglalkozásból és 15 perc szünetből áll.
A második alkalom végén lehet elköteleződni a folytatáshoz, ezután a hiányzásokat is fizetni kell.
Az első két alkalom nyitott, amikor új tagok csatlakozhatnak a csoporthoz, ezután a csoport zárt lesz.

A pszichodráma akció-módszer, mely a szabad, alkotó és kreatív szerepjátékból fejlődött ki. A pszichodramatikus színpad játékteret biztosít viselkedési indítékaink tudatosítására, személyiségünk formálására, mindennapi életünk szerepeinek korrigálására. Bővebben

A bodywork hozzásegít, hogy megtaláljuk belső valónk szilárd egyensúlyi állapotát, ugyanakkor megtanít arra is, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a megváltozott körülményekhez. Testi, lelki, szellemi és közösségi értelemben is egészségesek legyünk. Bővebben

Kép: © Daniel Peckham • Behind the Controls