Megfelelés-lazító

Pszichodráma csoport

2016OKT 120ÓRA

Rájöttél-e arra, hogy csalódásaid nagy része helytelen várakozás volt, s eredményeid, örömeid legtöbbször szerény alázatodból születtek?

~ Szepes Mária

Az önismeret és az önmeghaladás – konstrukciójánál fogva – rólad szól. A témák, melyekkel várunk, talán még képlékenyek, de már megjelent benned a tettvágy.

A perfekcionizmus, a kényszerű alkalmazkodás a normákhoz, a merev jellempáncél vagy az értékelési kényszer olyan megingathatatlannak tűnő bástyák, melyek látszólagos biztonságot, képzelt nyugalmat, konfliktusmentes kapcsolatokat biztosítanak számodra. Ám a valóságos probléma megmarad: látszatmegoldások, elkendőzés, passzivitás kíséri a mindennapokat.

Mi most azt tűztük ki célul, hogy veled együtt nézzünk mögé azoknak a helyzeteknek, melyekben ismétlődően és védekezésképtelen módon foszlanak szét az önérvényesítő törekvéseid. A zárt csoport védett közegében új magatartási módokkal kísérletezhetsz a kapcsolati torzítások helyreigazítására vagy a kényszer-szerepekből való kitörésre; visszanyerheted az önmagadra találás és az önrendelkezés szabadságát.

Süttő Márta pszichodráma vezető, tanár, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember

Bánsághi Anna pszichodráma asszisztens, egyetemi tanársegéd, programtervező matematikus
2016. október 5-én hatszemközti találkozót szervezünk minden jelentkezővel, hogy személyesen is megismerjük egymást a csoportba lépés előtt. A találkozók hossza max. 30 perc.
Találkozunk kéthetente szerdánként 16:30 és 20:30 között. Egy alkalom 5×45 perc képzésből és 15 perc szünetből áll.
Budapest belváros
Az első két alkalom nyitott, amikor új tagok csatlakozhatnak a csoporthoz, ezután a csoport zárt lesz.

A pszichodráma akció-módszer, mely a szabad, alkotó és kreatív szerepjátékból fejlődött ki. A pszichodramatikus színpad játékteret biztosít viselkedési indítékaink tudatosítására, személyiségünk formálására, mindennapi életünk szerepeinek korrigálására. Bővebben